Yiyerek Yağ Yakmak ve Kas Yapmak


Karbonhidrat
, birçok kişi için düşman olarak kabul edilir. Hâlbuki karbonhidratlar düşmanınız değildir, yeter ki doğru karbonhidratlarla beslenin ve beslenme programınıza sadık kalın. Bu yazımızda sizlere yiyerek nasıl yağ yakabileceğinizden söz edeceğiz. Evet, yanlış duymadınız hem yiyeceksiniz; hem de yağ yakacaksınız. Kulağa çok hoş geliyor öyle değil mi?

Bugüne kadar aynı anda hem yağ yakıp, hem de kas kazanılamayacağını duydunuz öyle değil mi?

Bunun aslında mümkün olduğunu ve tamamen bilimsel ilkelere dayandığını size kanıtlayacağız. Proteinler ve yağlar, kas kazanımı ve yağ yakımı için önemli değişkenlerdir; fakat diyetlerin en can alıcı içeriği karbonhidratlardır. Karbonhidrat alımınızı düzenlediğinizde hem kas kazanabilir; hem de yağ yakmaya devam edebilirsiniz. Bu da hayal ettiğiniz vücuda daha kolay şekilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

Karbonhidrat aldığınızda enerjiniz tavan yapar ve bu durum antrenmanlardaki performansınıza da doğrudan yansır; bu yüzden karbonhidratlı diyetleri tercih etmek daima daha mantıklı olacaktır. Öncelikle antrenman sonrasında işinize yarayabilecek takviyelerden bahsedelim. Bu takviyeleri aldığınızda kas kazanma olasılığınız maksimum seviyeye ulaşacaktır.

Kafein: Kafein glikozun yağ şeklinde depolanmasını önlerken insülin artışı sağlar. Bu da yağlarınızın depo edilmesini önleyerek hızlı şekilde yağ yakmanızı sağlar. Ayrıca antrenmanda gösterdiğiniz performansın size kas olarak dönmesi mümkün olacaktır. Antrenman sonrasında kafein tüketmeye bu yüzden özen göstermeniz gerekir.

Whey ya da Kazein: Bu tarz proteinler insülin salgılanmasını arttırlar ve dipeptit ile tripeptit’lere dönüşürler. Antrenman sonrasında whey protein ya da kazein proteini tüketmek bu nedenle oldukça faydalı olacaktır.

Leucine: Antrenman sonrasında en az 5 gram almanız gerekir. İnsülin artışı sağlamanın yanı sıra protein sentezini de hızlandıracaktır.

Kreatin: Kreatin, kas hacminin artmasına engel olan miyostatini sınırlar. Böylece kaslarınızda büyüme oranı gitgide artmış olur. Antrenman sonrasında kreatin tüketmeniz sonucunda kaslarınızdaki büyümeyi hızlandırabilirsiniz. Her antrenman sonrasında kaslarınızın mükemmel bir şekilde hacim aldığını; fakat bir süre sonra bu hacmin kaybolduğunu görüyorsunuz. Bunu engellemenin en iyi yolu antrenman sonrasında kreatin tüketmektir.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski