Günde Yarım Kilo Zayıflatan Yoğurt Kürü Tarifi

Beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve kalorili besinlerin sıklıkla tüketilmeye başlanması ile pek çok kişi fazla kiloların kurbanı olmaya başlamıştır. Bu durum başta estetik görünümü olumsuz etkilese de bunun yanında pek çok zararı da bulunmaktadır.

Aşırı kilolu olan kişilerde kalp hastalıkları, şeker ve tansiyon gibi son derece önemli hastalıkların görülme ihtimali büyük oranda artmaktadır. Yüksek kilolu kişilerin kalp krizi geçirme ihtimalleri kişinin durumuna da bağlı olarak normal kişilerden en az 3 kat fazladır.

Kişinin bahsi geçen sağlık sorunlarını yaşaması için aşırı kilolu olması gerekmez. Normal kilosunu aşan ya da aşmaya başlayan herkes aşırı kilolu seviyelere çıkmaya adaydır. Bu gibi durumlarda kişinin beslenmesine ekstra özen göstermeye başlaması gerekir. Fazla kalori alımı yapmamak ve gün içinde mümkün olduğunca kalori yakmak gerektiği için spor yapmanın da bu konuda payı büyüktür.

Yoğurt Kürü Nedir?


Yoğurt pek çok diyet listesinde bulunan son derece yararlı bir besindir. Bir süt ürünü olan yoğurt sütün sahip olduğu yüksek proteinden dolayı son derece yararlıdır. Protein ağırlıklı besinlerin hepsinde olduğu gibi kas gelişimini destekler. Bunun yanında yoğurtun bilinen en iyi etkilerinden biri de sindirim sistemini düzenlemesidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik özellikleri de bulunmaktadır.

Bu kadar yararlı olan yoğurt organik sütten doğal şartlarda üretildiyse daha da yararlı olmaktadır. Doğal şartlarda üretilen yoğurtlar pek çok besin değerini de korumaktadır. Kilo vermek isteyen kişilerin vazgeçilmezlerinden olan yoğurt yüksek protein içeriği ile hem diyet sırasında kasların erimesini engeller hem de kişide uzun süreli tokluk hissi oluşmasına yardımcı olur.

Diyet listelerinde yoğurt tüketimi direkt olarak yoğurdun tüketilmesine yönelik olabileceği gibi farklı formlarda tüketilmesi de önerilebilmektedir. Yoğurt kürü de bunlardan bir tanesidir. Yoğurt içinde bulunan suyun yağ yakıcı özelliğine ek olarak içine eklenen zerdeçal ve zencefil gibi ekstra yağ yakıcı özelliğe sahip katkılarla daha da yararlı hale gelmektedir.

Yoğurt ile yapılan bu kürlerin en önemli etkilerinden biri bel ve basen bölgelerindeki yağların normale oranla çok daha hızlı yakılmasını sağlamasıdır.

Yoğurt Kürü Nasıl Hazırlanır?


Pul biber kilo vermek isteyenler için son derece etkili ve mantıklı bir çözümdür. Kişinin metabolizma hızını arttırır ve böylece kişi daha hızlı şekilde yağ yakmaya başlar. Bunun sonucunda da daha kısa sürelerde kilo vermek mümkün hale gelir.

Bunun yanında yoğurt kürüne eklenmesi gereken malzemeler:
  • Limon
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal ve zencefil tozu
  • İsteğe göre tarçın 
  • 300 ile 500 gram arasında yağsız yoğurt 

Bu kürün yağsız yoğurt kullanılarak yapılması daha çok önerilmektedir. Yağlı yoğurt içinde bulunan ekstra yağ sebebiyle kişinin günlük aldığı kalori miktarı artmaktadır. Yağsız ve doğal yoğurtlar elde etmek için tabi ki de az yağlı sütlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Karışım hazırlandıktan sonra tüketimi kişinin isteğine bağlıdır ancak aç karnına ve öğünlerden en az 45 dakika önce tüketilmesi son derece önemlidir. Bu kürü yatmadan önce tüketmeye tavsiye edenler de bulunsa da bu durum kişinin tercihine bağlıdır.

Her gün günde 1 kere bu kürün hazırlanıp tüketilmesi ile birlikte 15 gün sonrasında kişi vücudundaki farkı görmeye başlayacaktır. Kürün etkisi ile daha hızlı yağ yakımı gerçekleşecek, kişi daha az acıkmaya başlayacak ve özellikle bel ile basen bölgeleri son derece hızlı bir şekilde incelmeye başlayacaktır.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski