Yeşil Kahve Zayıflatır Mı - Yeşil Kahvenin Faydaları

Çoğu insan sabah bir fincan kahve ya da yemekten sonrasında, keyifli sohbetler eşliğinde kahve içer. Kahvenin bildiğiniz üzere uyandırıcı, konsantrasyonu arttırıcı, hafızayı güçlendirici gibi pek çok tesir alanı var. Taşıdığı besin değeri bakımından oldukça mühim bir meşrubat olan ve son dönemlerde çok sık kullanılan yeşil kahve de artık sıhhatli beslenme listelerine girdi.

Özellikle zayıflamak isteyenlere yeşil kahve tüketimi öneriliyor. Peki, şimdi Yeşil kahve nedir? Yeşil kahve zayıflatır mı? Yeşil kahveni faydaları nelerdir? Gibi pek çok soruya verilmiş cevaplara dilerseniz birlikte bakalım.

Yeşil Kahve Nedir?


Hepimizin bilmiş olduğu siyah (kavrulmuş) kahvenin yeşil olan haline yeşil kahve deniyor. Yani kahve çekirdekleri mutfağımıza girmeden önce bir sürü işlemlerden geçiyor ve en önemlisi de ateşte kavruluyor. Bu kavrulma aşamasında kahvenin gıda kıymeti düşüyor. Yeşil kahve ise hiç bir işleme doğal olarak tutulmadan saf haliyle mutfağımıza geliyor.

Dolayısıyla yeşil kahvenin arasında bulunan klorejenik asit, hem vücut sağlığımız için hem de zayıflama sürecimize oldukça büyük yararlar sağlıyor. İşte yeşil kahvenin tercih edilme nedenlerinin başlangıcında da bu geliyor.

Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir?


Bileşeninde bol miktarda klorejenik asit içerdiğinden, vücudun metabolizmasını hızlandırıyor. Böylece vücut daha oldukça kalori yakar. Yeşil kahve tertipli olarak tüketildiğinde, vücut yağ yakma metabolizması da hızlanacağından vücuttaki kilo kaybı da hızlanır.

Özellikle hareketsiz kalan bölgelerde yani, göbek bölgesinde oluşan ya da biriken yağların erimesi için yeşil kahve tüketimi öneriliyor. Yeşil kahve ancak klorejenik asit değil, antioksidanlar bakımından da fazlaca zengindir. Vücuttaki toksin ve ödemlerin vücuttan atılımını hızlandırır. Serbest radikallere karşı gücü yüksektir. Uyarıcı tesiri enerji seviyesini yükseltir ve halsiz, bitap hissetmenize mani olur. Tansiyonu test altında tutar. Şeker hastalığını önler. Kolesterolü dengede tutar. Kalp vedama hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.

Bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını destekler. Beyni ve sinir sistemini uyanık tutarak konsantrasyonu da bir nebze yükseltmektedir. Kahve çekirdekleri kavrulduğunda kafein oranları hızla artmaktadır. Ancak yeşil kahve kavrulmadığı için kafein problemi da yaşanmaz.

Yeşil Kahve Zayıflatır Mı?


Şunu unutmamak lazım ki hiç bir besin insanı tek başına zayıflatmaz. Bu vaziyet yeşil kahve için de geçerli. Yiyerek, içerek aldığımız kiloları tekrar yiyerek, içerek, spor yapmadan, rejim yapmadan vermek benzer biçimde bir formül hemen hemen keşfedilmedi.

Dolayısıyla kg gram vermek için daha azca yemek, kendi bünyenize bakılırsa yapılacak bir rejim programıyla hal etmek en mantıklı yoldur. Burada gram vermeye, fit kalmaya yardım eden zayıflama dönemini hızlandıran gıdalardan biri de asla kuşkusuz yeşil kahvedir.

Yeşil kahve çekirdeği; hiç bir muamele görmediği için arasında bulunan melanitler kaybolmadığı için yağ yakılmasına katkısı büyüktür.

Antioksidanlar bakımından ise fazlaca yararları olan yeşil kahve, metabolizmanın çalışma hızını artırır, kalori harcama ve yağ yakma sistemleri bu sayede daha hızlı bir şekilde çalışır. Gün arasında aldığınız kalorilerin depolanmadan derhal yakılması için yeşil kahve birebir olan besindir.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski