Kilo Verme Motivasyonunuzu Artıracak 5 Tavsiye

Bugün size kilo verme yolunuzda motivasyonunuzu artıracak 5 önemli tavsiyeden bahsedeceğiz. Kilo verme yeteneğinize olan güveninizi artırmak için adımlar atabilirsiniz. Biliyoruz ki alışkanlıkları değiştirmek zor. Eğer geçmişte kilo kaybı konusunda
hayal kırıklığı
yaşadıysanız kalıcı değişiklikler yapmak zor olabilir. Bir hedefe ulaşmak veya bir davranışı değiştirebilirsiniz, güçlü inancı olan bunu başarabilir. Davranış uzmanları buna öz-yeterlik diyor. Ve kilo verme çabalarınızı başırılı olabilir ya da olmayabilir.

Kendinize nasıl baktığınızı düşünün. Kilo verme yeteneğinize inanmak için mücadele ediyor musunuz? Başlangıçta endişeli hissetmek normaldir. Ancak uygulama ile öz-yeterlik duygunuzu geliştirebilir ve özgüveninizi artırabilirsiniz. Bu stratejileri deneyin:

Gerçekçi beklentiler belirleyin. 


Hemen sonuç bekliyor musunuz? Gerçekçi olmayan hedefler belirlemek yaygındır. Örneğin, her gün bir saat egzersiz yapmaya çalışmak için hiç egzersiz yapmamaktan vazgeçerseniz, kendinizi başarısızlığa mahkum edebilirsiniz. Bunun yerine, günde en az 10 dakika yürümek gibi küçük, ulaşılabilir değişikliklere odaklanın, böylece her hafta başarı hissi yaşayabilirsiniz. Küçük hedeflere ulaştıkça, özgüveniniz artacak ve daha büyük değişikliklere yol açabileceksiniz.

Başarıyı tanıyın. 


Ne kadar küçük olursa olsun, başarılarınızı kutlamak için zaman ayırın. Bir gün yürüyen merdiven yerine merdivenleri kullandın mı? Üst üste üç gün sağlıklı bir kahvaltı yemek? Kendinizi arkasında bir pat ver. Genellikle küçük şeyleri kabul etmeyebilirsiniz, ancak bunu yapmak olumlu ve kendinden emin kalmanıza yardımcı olacaktır.

Öğrenme zihniyetini koruyun. 


Aksiliklerin gerçekleşeceğini kabul edin. Engellerle nasıl başa çıktığınız, güveninizi ve devam etme isteğinizi etkiler. Meydan okumalara açık bir zihinle yaklaşın. Kendinizi yargılamaktan kaçının ve deneyiminizi büyümek için bir fırsat olarak kullanarak yansıtın. Kendinize sorun, " bu deneyimden ne öğrenebilirim?

Olumlu kendi kendine konuşma pratiği yapın. 


Kendi kendine konuşma, iç diyaloğunuzdur-herhangi bir anda kendinize söylediğiniz şey. Uygulama ile olumsuz düşünceleri olumlu olanlara dönüştürmeye başlayabilirsiniz. Örneğin, "kilo verme hedefime asla ulaşmayacağım" demek yerine, "hedef kiloma ulaşmak zaman alır, ancak buna sadık kalırsam bunu yapabilirim."

Sağlıklı bir destekçi bulun. 


Size en yakın olan insanlar, sağlıklı değişiklikler yapma arzunuzdan korkmuş hissedebilirler. Önemli destek ve teşvik için ne yapabilirim söyle. Benzer hedefleri olan diğer insanlarla bağlantı kurduğunuzdan emin olun. Başkalarının benzer hedeflere ulaştığını görürseniz, hedeflerinize de ulaşabileceğinize inanma olasılığınız daha yüksektir.

Tecrübeler


Sağlıklı değişiklikler üzerinde çalışan bir arkadaşınızla veya aile üyenizle bağlantı kurun. Birbirinizi desteklemenin yollarını tartışın. Örneğin, telefonla düzenli olarak check-in yapın veya haftalık yürüyüş tarihlerini planlayın.

Gün boyunca aklınıza gelen olumsuz düşünceleri yakalayın ve onları olumlu takviyelere dönüştürün. "Bir egzersiz programına sadık kalamam" demek yerine, "bugün gerçekçi bir hedefe ulaşabilirim."
Ne kadar küçük olursa olsun, günlük başarıların bir listesini yapın. Her gün bu listeye ekleyin. Bu, hayatınızda neyin iyi gittiğine değil, neyin iyi gittiğine odaklanmanızı sağlar.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski