Spor Yaparken Nasıl Giyinmeli?

Spor yaparken ne şekilde giyindiğimiz son derece önemlidir. Giydiğimiz kıyafetlerin belli başlı bir takım özelliklere sahip olması büyük önem taşır. Gerek sağlığımız; gerek antrenman verimliliğimiz açısından spor yaparken ne giyeceğimize iyi bir şekilde karar vermeliyiz. Tepeden tırnağa sportif bir giyim hem sağlığımız; hem de motivasyonumuz açısından uygun olacaktır.

Spor Yaparken Ayakkabı Seçimi

Spor yaparken kullandığımız en önemli araçlardan biri ayakkabımızdır. Spor yaparken nasıl ayakkabı giyilir diye merak ediyorsanız bunun için yapacağınız sporun türüne göre karar vermeniz gerekecektir. mucizediyetler.com olarak genel anlamda fitness ve benzeri sporları ele aldığımız için bu konuda da benzer bir arayış içerisinde olacağız.


Fitness, zayıflama, kilo verme, kilo alma ve vücut geliştirme gibi sporlar için ayağınızın rahat edeceği, ayağınıza numara olarak uygun, hava alacak ve sizi rahatsız etmeyecek bir spor ayakkabı tercih etmelisiniz. Taban olarak düztaban tercih etmemenizi ve klasik spor ayakkabıların tabanına göre seçim yapmanızı tavsiye ederiz. Spor ayakkabınızın çok ağır olmaması gerekir, aksi takdirde hareketleri yaparken zorlanabilirsiniz.

Spor Yaparken Ne Giyilir?

Ayakkabı sorununu çözdükten sonra bir de giysi konusunda bir takım bilgiler verelim. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki kalın giysiler giymek sizi daha fazla terletebilir; fakat bu daha fazla kilo vermeniz anlamına gelmeyecektir. Kalın giysiler giyerek daha fazla terlemiş olsanız da vücut ısınız giderek düşecektir; bu da kilo kaybını engellemiş olacaktır. Kendinizi bu şekilde gereksiz yere rahatsız etmek yerine daha rahat edeceğiniz kıyafetler tercih etmelisiniz. Öncelikle spor yaptığınız ortamın ısı koşullarını göz önüne almalısınız. Soğuk havalarda çok ince ve kısa, sıcak havalarda ise çok uzun ve kalın kıyafetler tercih etmekten kaçınmalısınız.

Spor yaparken geniş ve uzun kıyafet tercih ederseniz bu kıyafetlerin sizi engellemesi ya da sık sık ayağınıza takılması söz konusu olabilir. Bu kıyafetler, fitness salonunda bulunan bazı aletlerin kullanımında da sorun çıkaracaktır; bunun yerine vücudunuzu saracak ya da sizi rahat ettirecek darlıkta kıyafetler tercih etmelisiniz. 

Dar giysiler, sizi rahatsız etmeyecek düzeyde olduktan sonra herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir. Aksine dar giysilerin fitness açısından daha fazla katkı sağladığı söylenmektedir. Yapılan araştırmalar da dar kıyafet giyenlerin geniş kıyafet tercihinde bulunanlara oranla daha fazla gelişim gösterdiği gözlemlenmiştir. Darlıktan kasıt sizi hareketsiz bırakacak boyutta bir darlık değildir elbette. Sizi sıkmayacak ve hareket etmenize engel olmayacak düzeyde bir darlığın zararı olmayacak, aksine faydası olacaktır.

Sportif kıyafetler giymek, spor yaparken daha rahat olmanın yanı sıra motive olma açısından da büyük önem taşır. Sportif kıyafetlerin içinde kendinizi hedefinize daha odaklanmış bir halde bulacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Spor kıyafet tercih ederken az önce saydığımız özelliklere göre kolayca seçim yapabilirsiniz. Spor modası, bu bağlamda ilgilenebileceğiniz özel bir alan olarak dikkat çekebilir. Spor modası ile yakından ilgilendiğiniz takdirde yeni moda spor ürünleri hakkında daha fazla bilgiye erişebilirsiniz. Bu da spor yaparken ekstra motive kazanmanızı sağlayacaktır.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski