7 Günde Karın Yağları Eritme Yöntemleri

Yağ yakmak pek çok kişi için büyük önem arz etmektedir. Yağ yakmak için uygulanan yöntemlerin işe yaraması bazı durumlarda zor olabilmektedir. Bu yöntemlerin özellikle doğru uygulanması, istikrarlı ve kararlı olunması gibi faktörler başarıyı elde etme konusunda son derece önemlidir. Başarı için dikkat edilmesi gereken şartlar yerine getirilmezse yağ yakmak genellikle mümkün olmaz ya da çok zor olur.

Kilo vermek isteyen, profesyonel spor yapan kişiler en çok yağ yakmak isteyen kişiler arasındadır. Bu kişiler spor yapmaya başlayarak yağ miktarının büyük oranda azaldığını görebilirler. Kısa sürede önemli miktarlarda yağ yakmak mümkün olsa da vücudun farklı bölümlerinde yağ yakmak miktarı da farklı olmaktadır. Bu nedenle uygulanan programların yağ yakmak istenen bölgeye uygun hazırlanması büyük önem arz etmektedir.

Karın Yağları Nasıl Erir?


Yağ yakmak genel olarak zor bir işlem olsa da karın kaslarını eritmek isteyen kişiler bunu denediklerin vücutlarının diğer bölümlerinde yağların çok daha kolay eridiğini fark etmektedirler. Karın kasındaki yağları eritmek genel olarak diğer bölgelerden kat kat zor olmaktadır. Bu durum kişinin kilosu, beslenme tarzı, günlük egzersiz miktarı ve yağ kütlesi ile doğrudan alakalıdır.

Karın bölgesinde yoğun miktarda yağ olan kişilerin ilk aşamalarda son derece kolay ve hızlı şekilde yağ yaktığını görmek mümkündür. Bu kişiler düzgün bir diyet takip etmeseler bile spor yapmaya başladıktan sonra kısa sürede üst tabakadaki yağların eridiğini görmek mümkündür. Bu durum vücudun tüm bölgelerinde geçerli olup yağların belirli bir kısmı eridikten sonra zorlaşmaya başlamaktadır. Yağ miktarı azaldıkça daha da zor bir hal alır.

Karın yağları erimeye devam ettikçe sadece spor yapmak yeterli gelmeyecektir. Bu yapılan sporların düzgün bir diyet ile desteklenmesi de gerekecektir. Bu diyet son derece önemlidir çünkü karın yağları azaldığında alınan her yağ ve kalorinin önemi büyüktür.

7 Günde Karın Yağlarını Eritmek İçin Spor Önerileri


Tüm 1 hafta boyunca karın kaslarını çalıştıracak egzersizler yapmak son derece önemlidir. Bunun sebebi kasların çalıştıkları bölgeye en yakındaki yağları daha yoğunluklu olarak parçalamasıdır. Bu nedenle karın kaslarına iş yükü verecek egzersizler bu bölgedeki yağların daha yüksek hızda erimesini sağlayacaktır.

Egzersiz hareketlerini iki kategoride incelemek mümkündür. Bunlar genel vücut hareketleri ve bölgesel hareketler. Genel vücut hareketleri daha çok spora yeni başlamış ve kasları henüz yeterli kondisyona ulaşmamış kişiler için önerilmektedir. Bu hareketler vücuttaki pek çok bölgeyi ortak olarak çalıştırdığı için toptan bir güçlenme adına son derece etkili olmaktadır.

Bölgesel hareketler de yoğunluklu olarak hedeflenen bölgeyi çalıştırır ve bu bölgeyi güçlendirir. Bu hareketler de daha çok vücut hareketlerinden daha çok verim alamayacak kadar güçlenildiğinde yapılmalıdır.

Karın yağlarını 7 gün içinde eritmek isteyen kişiler bu hareketlerin iki türünü de bir uyum içinde yapmalıdırlar çünkü bu süre zarfı yağ yakmak için son derece kısadır ve disiplinli çalışmak gerekir. Barfiks, şınav, plank gibi vücut hareketleri karın bölgesini de iyi çalıştıran genel vücut hareketleridir. Bu hareketlerin mekik gibi bölgesel hareketlerle birlikte yapılması son derece yararlı olacaktır.

Her gün sabah öğle ve akşam olmak üzere 3 adet ancak çok yorucu ve yıpratıcı olmayan çalışmalar yapılır. Çalışmaların amacı kasları çalıştırarak yağ yakım hızını arttırmaktır. Bu nedenle kasları zedeleyici zor hareketlere özen gösterilmelidir.

7 Günde Karın Yağlarını Eritmek İçin Diyet Önerileri


Karın kaslarının güçlenmesi pek çok durumda karın yağlarının yok olması için yeterli gelmez. Karın yağlarının erimesi için sağlam ve kaliteli bir diyet zorunludur. Bu diyette dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar vardır.

Rafine Şeker Tüketmeyin


Diyet süresince şeker tüketimi sadece doğal yollarla olmalıdır. Bu nedenle az şekerli meyve ve sebzelerin tüketimi ile alınan şeker dışında kesinlikle vücuda şeker alınmamalıdır.

Yağlı Besinlerden Kaçının


Doymuş yağ, tereyağı gibi yağlar yüksek kalorili olduğundan diyet süresince tüketilmemelidir. Bunların yerine daha hafif ve az kalorili olan zeytinyağı ile ayçiçek yağı tüketilebilir.

Beyaz Un Tüketimini Sıfırlayın


Beyaz un hem gördüğü işlemler yüzünden zararlıdır hem de mamulleri son derece yüksek kalorili olduğu için yağ yapımına sebep olur.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski