1 Ayda 10 Kilo Almak

Sitemiz her ne kadar kilo vermek için bir diyet sitesi olsa da kilo almak isteyen insanlar da var. Tek dertleri o olsun dediğinizi duyar gibiyim, ancak güzel bir vücuda sahip olmak herkesin hakkı. 

Nasıl Kilo Alırım?

Kilo almak istiyorum nasıl kilo alabilirim? Gibi bir hayli fazla talep bulunmaktadır. Bu yazımızda kilo almak isteyen okurlarımıza kilo almanın yollarını öğretiyoruz. Vücudunuzda yağlanmaya sebebiyet vermeden sağlıklı bir şekilde kilo almak öncelikli hedefiniz olmalıdır.

Kısa süreler içinde alınan kilolar genellikle vücutta yağ depolanması şeklinde olur. Sağlığınız açısından bu şekilde kilo almak oldukça zararlıdır ve aynı zamanda vücudunuzun da şekilsiz görünmesine yol açacaktır. İdeal kilo eşiği arasında kendinizi mutlu hissedeceğiniz kiloya ulaşmalısınız.

Öncelikle ideal kilo hesaplama aracımızı kullanarak zayıf mı yoksa ideal kilo eşiğinde mi olduğunuzu analiz etmelisiniz. Aşağıda yer alan araçta cinsiyetinizi, kilo ve boyunuzu girdikten sonra hesapla butonuna tıklayın. Çıkan sonuç ekranında kilonuzla ilgili detaylar yer alacaktır.

Kilo hesaplama aracında çıkan sonuç aşırı zayıf olduğunuzu belirtiyorsa, bu konuda doktora başvurmanız sizin açınızdan daha sağlıklı olacaktır. Çıkan sonuçlarda kilonuzun normal seviyede olduğu belirtiliyorsa “Tekrar hesapla” butonuna basın ve bu sefer kendi kilonuz yerine ulaşmak istediğiniz kiloyu girerek hesapla butonuna basın. Çıkan sonuçta fazla kilolu olduğunuz belirtiliyorsa kilo alma fikrinizi tekrardan gözden geçirmenizde fayda var.

Kilo Almak İçin Yapılması Gerekenler

Kilo almaya çalışmak, en az kilo vermek kadar zahmetlidir. Metabolizması daha hızlı çalışan kişiler, besinlerden elde etmiş oldukları enerjiyi daha hızlı bir şekilde yakacaktır. Bu da kilo alamıyor olmanızın başlıca sebebi haline gelebilmektir. Yapmanız gereken günlük ekstradan 500 kalori daha almaktır. Haftada yarım kilo anlamına gelir. Her gün yediğiniz besinlerin kalorisini not alarak ve her gün tartılıp kilonuzu bilerek ihtiyacınız olan kalori miktarını belirleyebilirsiniz. İşiniz ve yaşam biçiminiz, günlük harcadığınız kalori miktarını etkileyecektir. Her gün harcadığınız kaloriye ek olarak günde 500 kalori daha almanız durumunda rahatlıkla kilo alacaksınız.

Daha detaylı bir şekilde anlatmak gerekirse; Sabah, öğle ve akşam yemeği için bir saat belirlemeli ve her gün aynı saatlerde öğün atlamadan beslenmelisiniz. Öğünler arasında fıstık ve leblebi tüketebilirsiniz. Günde 2 litre(8 bardak) su içmeniz gerekmektedir, sağlığınız için bu oldukça önemlidir. Protein ihtiyacınızı günlük olarak karşılaştığınızdan emin olun ve gün içinde hafif spor yapın.

Şekerli veya hamur işi ile beslenmenin kilo yaptığı halk arasında bilinir. Bazı kişilerde işe yarasa da bu tarz beslenme vücudunuzda yağ yapacağı için şekilsiz bir şekilde kilo almanıza sebep olabilmektedir. Göbeğiniz şişer, kilonuz artar ancak vücudunuzda halen kemikleriniz sayılacak kadar zayıf bir görünüm olabilir. Bu tarz şekilsiz bir vücuda sahip olmak istemiyorsanız sağlıklı beslenmeli, protein ihtiyacınızı karşılamalı ve mutlaka spor yapmalısınız. Mesleğiniz dolayısıyla gün içinde aktifseniz, spor konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Örnek olarak marangozluk mesleğiyle uğraşan bir kişi, kaslı bir vücut yapısına sahip olacaktır. Bu kişi yeterli ve dengeli beslendiğinde vücudunda yağ yerine kas depolayacaktır. Günün çoğunu oturarak ya da araba kullanarak geçiren kişiler ise kas yapısını güçlendirmek için spor yapmak zorundadır.

Yumurta, herkesin erişebileceği bir protein deposudur. Her gün az miktarda tereyağı tüketmeye çalışın. Doğal meyve suyu tüketmeye gayret gösterin. Fıstık ezmesi protein ve kalori bakımından yararlıdır. Bir porsiyon peynirde 69 kalori, protein, kalsiyum, yağ ve kolesterol bulunmaktadır. Bir adet muz yaklaşık 100 kalori içermektedir. Kilo almak isteyenler her gün bir adet muz tüketerek günlük kalori alımlarını yükseltebilirler. Yemeklerden sonra çay ya da kahve içmek bazı minerallerin sindirilmesini engelleyebilmektedir.

Bu bilgiler ışığında beslenmenizi kontrol altına alarak rahatlıkla kilo alabilirsiniz. Hızlı kilo almak için toz, ilaç vb. doğal olmayan yolları tercih etmek sizi sağlığınızdan edebilir. İhtiyacınız olan kalori miktarından biraz fazlasını vücudunuza katarak rahatlıkla istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski