Organik Gıdaların Faydaları Nelerdir?

Organik besinler, konvansiyonel şekilde yetiştirilen besinlere göre çok daha sağlıklı ve lezzetlidir. Konvansiyonel şekilde yetiştirilen besinlerin hızlı gelişmesi adına kullanılan ilaçlar, ne yazık ki söz konusu besinlerin içeriğine ciddi zararlar veriyor. Magnezyum, demir, vitamin, protein ve karbonhidrat açısından zayıflayan besinlerin vücuda bu şekilde herhangi bir katkısı bulunmuyor. Oysa organik şekilde yetiştirilen besinler, saydığımız bu öğeler açısından son derece zengindir.

Formda kalmak, zayıflamak, hızlı kilo vermek, kilo almak ya da yağ yakmak amacıyla kullandığınız beslenme programlarında organik gıdalara daha çok yer vermeye çalışın.

Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) olarak da adlandırılan gıdalardan elinizden geldiği kadar uzak durmaya çalışın. Özellikle diyet programınızda yer alan sebze, meyve ve yeşillikleri seçerken titiz davranmaya çalışın.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre GDO’lu gıdaların vücuda ciddi zararları olduğu gözlemlenmiştir.

Hem sağlığınız, hem de beslenme alışkanlıklarınız için organik gıdaların tüketimine özen göstermelisiniz. Özellikle formda kalma amaçlı beslenme programlarında mutlaka organik gıdalara yer verilmelidir. Organik gıdaların faydaları göz önüne alındığında işin vahameti daha da gün yüzüne çıkıyor. Vücudunuza ihtiyacı olan besinleri sunarken mutlaka titiz davranmalısınız. Aksi takdirde hem beslenme programından istediğiniz sonucu alamamış; hem de sağlığınızdan olmuş olursunuz.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski