Antrenman Programını Yenileyerek Vücudu Şekillendirmek

Antrenman programınızı yenilemek, vücudunuzun daha iyi gelişmesi adına son derece önemlidir. Peki, antrenman programınızı neye göre yenileyeceksiniz? Fitness’ a yeni başladığınızda temel hareketlerle belli bir süre boyunca istasyon çalışması yapmalısınız. Buradaki amaç gelişimden ziyade hazırlık evresini tamamlamaktır. İstasyon çalışmasıyla beraber kaslarınızı fitness için hazırlamış olursunuz. 

Uzun süre ham kalmanızdan dolayı ilk günlerde biraz acı çekebilir, vücudunuzun birçok noktasında yoğun ağrılar hissedebilirsiniz. Yine de bu acı ve ağrıların gelişmenin sinyali olduğunu bilmenizde fayda var.

Eğitmeninizin ya da hocanızın analizlerine göre bir süre istasyon çalışmasına devam edebilirsiniz.

Eğer kendi başınıza çalışıyorsanız ya da bu işi evde yapıyorsanız 1 ay boyunca istasyon çalışması uygulamanız yeterli olacaktır. Daha önce sporla içli dışlı biriyseniz ya da fitness yapmayı kısa süre önce bıraktıysanız bu süreyi 15 - 20 günle de sınırlı tutabilirsiniz. İstasyon çalışması boyunca her bölgeden birkaç temel hareket yapmanız gerekmektedir.

İstasyon çalışmasını sonlandırdıktan sonra bölgesel antrenman metodunu kullanabilirsiniz. Bunun için yine eğitmeninizden ya da hocanızdan yardım almanızı öneririz. Eğer böyle bir imkânınız yoksa ya kendi antrenman programınızı oluşturmalısınız ya da hazır antrenman programlarından yararlanmalısınız.

Sürekli aynı tarz antrenmanlar yapmak, vücudun bu antrenmanlara karşı bağışıklık kazanması anlamına gelir. 

Dolayısıyla belli bir süre sonra gelişiminiz yavaşlar ve bir noktadan sonra durağan hale geçer. Antrenmanlarınıza bu şekilde devam etmenin artık size bir faydası olmayacaktır. Vücudunuzu arada bir şaşırtmalı, böylece metabolizmanızın hızlanmasını sağlayabilmelisiniz. Bu tür hamleler, vücudunuzun daha iyi gelişmesine zemin hazırlar. 

Örneğin; 2 ay boyunca düzenli bir antrenman metodu kullandınız; arada bir bu düzeni bozmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. Her antrenman programını maksimum 2 ay uygulamanızı tavsiye ederiz. Hatta aylık antrenman programlarıyla çalışmanız, sizin açınızdan çok daha faydalı olacaktır. Arada bir farklı antrenman ve set sistemlerini kullanmayı deneyin, böylece gelişiminizi hızlandırabilirsiniz. Zayıflama ve formda kalma çalışmaları için de benzer bir durumdan söz etmemiz mümkündür.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski