Günde 100 Kalori Yakmanın Yolları

Bugün sizlere kilo vermek için düzenli yapacağınız bir kaç yöntemle 100 kalori yakma yollarını anlatacağız. Sıralayacağımız işlerle siz de kendi rutininizi yakalayabilirsiniz.

1. Bahçe İşleri ile İlgilenmek:
 

Doğa ile günde 20 dakika kadar ilgilenilmesi ruhun dinlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda metabolizmanın yavaşlamasını engeller. Çim biçmek ya da bitkiler ile ilgilenmek 100 kalori yakılmasına yardımcı olabilir. Bu süreç spor salonunda geçirilen 1 saat ile eşdeğerdir.

2. Dans ederek kalori yakmak: 

Daha mutlu ve daha sağlıklı olmak için dans da denenebilir. Dans egzersiz kadar etkili bir yöntemdir. Kilo vermeye yardımcı olmasının yanı sıra stresten uzak durmaya yardımcı olur. Bu nedenle gün içerisinde yaklaşık 30 dakika kadar dans edilmesi önerilir. Otuz dakika boyunca durmadan dans etmek zihin ve beden sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayrıca 30 dakika ya da 45 dakika kadar dans edildiğinde yaklaşık 100 kalori verilebilir. 

3. Fitness kaç kalori yakar? 

Fitness egzersiz hareketlerinin içerisinde kilo vermek için kullanılan en etkili çözümler arasındadır. Gün içerisinde 1 saat kadar fitness yapılabilir. Evde yapılabileceği gibi bir spor salonuna da gidilebilir. Fitness ve bu tür egzersizler kişinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Kalp sağlığının ve genel sağlığın korunmasını sağlar. Gün içerisinde yaklaşık 15 dakika kadar yapılması 100 kalori vermek için yeterli olacaktır. Daha fazla kalori yakılması için 20 ya da 25 dakika kadar egzersize devam edilebilir. Fitnees bir yaşam tarzı ve alışkanlık haline getirilerek kilo kontrolü sağlanabilir. 

4. Yemek yapmak kaç kalori yaktırır? 

Yemek yapmak da kalori yakılmasına yardımcı olur. Mutfakta yemek yapmakla uğraşırken yapılan hareketler ve sarf edilen efor kilo verilmesine yardımcı olur. Günde yaklaşık olarak 45 dakikayı mutfakta geçirmek 100 kalorinin yakılmasına yardımcı olur. 
 
5. Temizlik kaç kalori yaktırır? 

Gün içerisinde hareket ederek kolay bir şekilde kilo verilebilir. Temizlik sırasında yapılan hareketler ile kilo kaybı sağlanabilir. Spor salonunda sarf edilen efor evde temizlik yapılarak da harcanabilir. Yaklaşık bir saat kadar temizlik yapılması 100 kalorinin yakılmasını sağlayabilir. Temizlik yapmak kilo vermek için kullanılan en basit çözümlerden biridir. 

Kilo vermek için günde kaç kalori yakmalı?


Kilo vermek için günde alınan kalori miktarının yakılan kaloriden az olması gerekir. Bu orantıya bakılarak alınan kaloriye göre yakılması gereken kalori hesaplanabilir. 

Kilo vermek için yapılan diyetler egzersiz ile desteklenmelidir. Ancak herkse egzersiz için spor salonuna gidemeyebilir. Bu durumda egzersiz hareketlerinin yarattığı etki başka aktiviteler ile de yaratılabilir. Özellikle temizlik ve dans en etkili kilo verme yöntemidir. Dans vücutta hemen hemen her kasın çalışmasına yardımcı olurken yağlardan kurtulmayı sağlar. Özellikle karın bölgesindeki kilolar için buna uygun egzersiz hareketleri ile desteklenen danslar yapılabilir. Fitness da etkili bir çözümdür. Fitness sırasında yapılan atlama hareketleri 100 kalori yakılmasına yardımcı olabilir. Aktivitelerin yapılma süresi artırılarak yakılan kalori miktarı da artırılabilir. 

Kilo vermek için bu çözümler evde kolaylıkla uygulanabilir. Ancak uygulanan diyet programlarına dikkat edilmelidir. Kısa sürede kilo vermeyi vaat eden diyetler sağlıksız olabilir. Aynı zamanda verilen kilolar kısa süre içerisinde geri alınabilir. Bu nedenle daha sağlıklı ve uzun sürede kilo verilen diyetler uygulanması önerilir. Bu sayede kalıcı bir şekilde kilo verilebilir. 

Kilo vermek uzun bir süreç gerektirir. Bu nedenle sabırlı olunmalı; diyet ve egzersiz programlarına uyulmalıdır. Bu çözümlerin tek başına kilo verdirmeyeceği unutulmamalıdır. Beslenme düzenine dikkat edilmesi gerekir. Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Etiketler: kilo vermek, kalori yakmak, kalori yakma yolları

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski