Formda Kalmak İçin Günlük Yapılması Gerekenler

Birçok insan, formda kalmak için farklı teknikler denemektedir. Kullanılan her tekniğin kendine özgü nitelikleri ve sonuçları olabilir. Uyguladığınız tekniklerden maksimum sonucu almak tamamen sizin elinizdedir. Nasıl mı? Kullandığınız tekniklere sadık kalarak ve belli bir disiplin ölçütünde hareket ederek bunu kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Şimdi sizlere formda kalmak için bir takım özel tavsiyelerde bulunacağız. Bu tavsiyeleri uyguladığınız takdirde ciddi bir gelişim kaydedebilirsiniz. Size sözünü ettiğimiz tavsiyeleri asla küçük görmeyin. Belki her birinin ufak tefek etkileri olabilir; fakat bu özel tavsiyeler bir araya geldiğinde sizin kurtulma reçetenizi oluşturmuş olacaklar. Tavsiyelerin her birini dikkatle takip edin ve elinizden geldiği kadar bunlara sadık kalmaya çalışın. Böylece zayıflamak da kolay olabilir.

Formda Kalmak İçin İpuçları

- Ekmeği hayatınızdan tamamen çıkarmaya çalışın: İlk olarak ekmeği azaltın, belli bir süre geçtikten sonra kepek ekmeği ya da tam buğday ekmeğini tercih edin. Zamanla ekmeksiz yemeye ve ekmek olmadan doymaya siz de alışacaksınız.

- Daha az tuz, daha az şeker: Tuz ve şekerin yoğun olarak kullanılması, artan kiloların önemli bir sebebidir. Dolayısıyla tuz ve şeker kullanımınızı gözden geçirin ve fazla tüketmemeye özen gösterin. Bu ipucu, hem formda kalmak için olumlu sonuç almanızı; hem de sağlığınızı korumanızı sağlayacaktır. Aşırı tuz ve şeker tüketimi, insan sağlığı açısından da son derece zararlıdır.

- Yeşil çay için: Siyah çayın yerini yavaş yavaş yeşil çaya bırakmaya çalışın. Yeşil çay, antioksidan özelliktedir ve sağlığınız açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca zayıflamanızı sağlayarak fazla kilolarınızdan kurtulmaya yardımcı olur. Günde 1-2 fincan kadar yeşil çay tüketmeye özen gösterin.

- Asansör kullanmayın: Evde, okulda, iş yerinde ya da farklı alanlarda elinizden geldiği kadar asansör kullanmamaya dikkat edin. Aceleniz olduğu durumlar dışında merdivenleri tercih etmenizi, formda kalmak için size büyük yardım sağlayacaktır. Merdiven çıkmak, yüksek derecede enerji ve kalori harcamanın en iyi yollarından biridir.

- Otobüsten erken inin: Otobüsten 1-2 durak erken inmeye çalışın. Yolun geri kalanını hafif tempoda yürüyerek gidin. Bunu düzenli bir hale getirdiğinizde kondisyon seviyeniz de artacaktır. Eğer aracınız varsa yakın mesafeleri yürüyerek gitmeye çalışın. Araba kullanımı, ne yazık ki toplumumuzda tembelliğin ve aşırı kiloların en büyük sebeplerinden biridir.

- Tabağınıza Az miktarda yiyecek koyun: Tabağınıza yemek doldururken olabildiğince cimri olun. Tıka basa dolu bir tabak yemek, size fazla kilo ve yağ olarak geri dönecektir. Bunu hatırlayın ve kendinizi bu yönde telkin etmeye çalışın.

- Hazır ve dondurulmuş gıdalardan uzak durun: Hazır ve dondurulmuş gıdalar, kilo almanıza sebep olacaktır. Bu tür yiyecek ve içeceklerden elinizden geldiği kadar uzak durun. Hazır ürünler, sağlık açısından da son derece zararlıdır.

- Sebze ve Meyve Tüketimini Arttırın: Yemeklerde bol sebze kullanmaya özen gösterin. Özellikle içerisinde bol yeşillik olan bir salatanın size formda kalmanız için çok faydası olacaktır. Yemeklerinizden kısıp bunun yerine ara öğünlerde meyve tüketmeye çalışın.

- Yağ tüketimini asla sıfırlamayın: Yağı hayatınızdan tamamen çıkarmak size fayda değil zarar getirecektir. Yağ kullanımı sağlık açısından zararlı değildir; sadece fazlası zarardır. İhtiyacınız olan yağı almadığınızda vücudunuz aldığınız düşük değerdeki yağın tamamını depo edecektir. Bu da yağ yakmak isterken tam aksine yağlanmanıza neden olacaktır.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Etiketler: formda kalmak, formda kalma ipuçları, yeşil çay

1 Yorumlar

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

  1. Daha az şeker ve daha az tuz mutlaka gerekli. Günde en az 10 bin adam da yapmak lazım. Porsiyona da dikkat ettik mi tamamdır o iş

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski