Kış aylarında kilo alınması daha kolaydır. Ancak bu kilolardan kış ayına özel bazı yöntemler ile kurtulmak mümkündür. Aşağıda vereceğimiz tavsiyelerle siz de kış aylarında fazla kilolardan kurtulabilirsiniz.
Kış diyeti
1. Kışın kilo verme yöntemleri: Dondurulmuş besinler:
Sebze ve meyve tüketimi kilo vermenin ilk adımıdır. Sebze ve meyveler vitamin, mineral ve lif açısından son derece zengindir. İstenmeyen kalori tüketimini sınırlamaya yardımcı olur. Ancak özellikle kış aylarında dondurulmuş sebze ve meyvelerin tüketilmesi önerilir. Dondurulmuş sebze ve meyvelerde genellikle besinler daha zengin bir şekilde korunabilir. Dondurulmuş çilek, şeftali ve diğer meyveler tüketilebilir.
2. Kışın kilo verme yolları: Daha fazla çay içmek:
Siyah, yeşil ya da bitkisel çaylar kış aylarında sık sık tüketilmelidir. Bu sıcak içecekler kilo vermeye yardımcı olur. Kalori yakımını hızlandırır. Ayrıca vücudun nemli tutulmasına yardımcı olur.
3. Kışın kilo almamak için ne yapmalı: Sağlık uygulamaları:
Akıllı telefonlara sağlık uygulamaları yüklenebilir. Her gün tüketilen gıdalar not edilerek kalori miktarları bu şekilde listelenebilir. Bu alınan kalorinin hesaplanmasına yardımcı olur. Günlük kalori miktarı hesaplanarak daha sağlıklı bir beslenme düzeni takip edilebilir. Ayrıca yapılan egzersiz programlarının ve sürelerinin takip edilebileceği programlar da izlenebilir. Tüm egzersiz ve diyet programı not tutularak daha etkili sonuçlara ulaşılabilir.
4. Kışın zayıflatan yiyecekler Çorba tüketimini artırmak:
Beslenme düzeni içerisinde bol bol çorba tüketimine yer verilmelidir. Sıcak çorbalar su alımının artmasını sağlarken vücuttan toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda kış mevsiminde soğuğa karşı koruma sağlar. Kışın özellikle tavuk suyuna çorbalar ve sebze çorbaları tüketilebilir. Düşük kalorili ve zengin sebzeli ya da fasulyeli çorbalar tüketilebilir. Ancak yüksek kalori ve yağlı çorbalardan uzak durulması tavsiye edilir. Sebze çorbası özellikle öğle ve akşam yemeklerinde tüketilirken; tavuk çorbası sadece öğle yemeklerinde tüketilmelidir.
5. Kışın zayıflamak için daha fazla uyku:
Yeterince uyumak bazı hormonların üretimini artırır. Bu hormonlar açlık hissinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca uyku düzeni genel sağlık için de gereklidir. Gün içerisinde yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerin ortaya çıkmasına engel olur. Günde 7 ila 9 saat kadar uyunması önerilir. Sabahları erken kalkılmalı, geceleri de erken yatılmalıdır. Düzenli uyku ile diyet ve egzersiz programları desteklenebilir. Uyku kişinin gün içerisindeki enerjisinin artmasına yardımcı olur.
6. Kışın zayıflamanın püf noktaları: Yulaf ezmesi:
Yulaf ezmesi (tercihen işlenmemiş olanları) sağlıklı bir gıda seçeneğidir. Yapılan çalışmalar, yulaf ezmesinin düzenli tüketilmesinin tansiyonu ve şekeri kontrol altında tutmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Yulaf çok yüksek lifli ve proteinli bir besindir. Tüketildiğinde enerji seviyesini korumaya yardımcı olurken aynı zamanda yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerin ortadan kalkmasını sağlar. Ancak çok sık tüketilmemesi tavsiye edilir.
7. Kışın zayıflama yöntemleri: Daha fazla su tüketilmesi:
Dehidratasyon yani sıvı kaybı kış aylarında da oluşabilir. Bu nedenle su tüketimi mutlaka artırılmalıdır. Isıtma araçları cildin ve vücudun kurumasına, susuz kalmasına neden olabilir. Bu nedenle sıvı alımı artırılmalıdır. Günde en az 8 bardak su tüketilmesi önerilir. Aynı zamanda az kalorili taze meyve ve sebze suları da tüketilebilir. Bitkisel çaylar da içilebilir. Su kalori yakımını artırırken var olan yağların da çözülmesine yardımcı olur. Ancak çay ve kahve tüketimi kısıtlanmalıdır. Kahve ve çay sınırlı olarak tüketilse de şekersiz tüketilmelidir.
Kilo vermek için beslenme düzenine dikkat edilmeli ve bazı egzersiz planları uygulanmalıdır. Özellikle kışın kilo vermek için bu doğal çözümler uygulanabilir. Kilo verme sürecinde sabırlı olunması gerekir. Hızlı kilo vermenin geçici bir kilo kaybı olduğu unutulmamalıdır.
Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.
Etiketler: kış diyeti, kış zayıflama, kış kilo verme