1 Haftada 5 Kilo Verme Diyeti

Bugüne kadar birçok diyeti denemiş  ama hiçbir faydasını görmediyseniz eğer sizlere gerçekten size kolay kilo verdirecek diyetimizi  paylaşıyoruz. Ayrıca bu diyet listenizi  spor ile destekleyebilirseniz inanılmaz kilo verdiğinizi göreceksiniz. Genellikle  Bir insan ortalama olarak günde 1700 kalori  tüketmektedir. Bu diyetimiz ise 600 kalori civarındadır. Yani günde ortalama olarak 1100 kalori vermiş oluyorsunuz.

1 Haftada 5 Kilo Verme Diyeti

1. Gün:

Kahvaltı:

Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, 3 grissini, 1 domtes

Ara Öğün:

1 elma

Öğle:

1 adet haşlanmış patates, 1 kase yağsız yoğurt, 1 haşlanmış havuç

Ara öğün:

3 tane ceviz

Akşam:

1 kase yeşil salata yağsız ama limonlu, 5 adet ızgara köfte veya tavuk

2. ve 5.gün

Kahvaltı:

1 dilim kepekli ekmek

1 bardak şekersiz süt

Ara Öğün:

1 yeşil elma

Öğle:

6 kaşık istediğiniz sebze yemeği, 2 bardak ayran

Ara Öğün:

4  adet ceviz

Akşam:

200 gr ızgara göğüs tavuk şiş, 1 kase yağsız yoğurt

3. ve 6.gün

Kahvaltı:

1 tane simit ve kibrit kutusu yağsız peynir, şekersiz çay

Ara Öğün: 1 tane muz

Öğle:

4 kaşık sebze yemeği, 1 bardak ayran

Ara Öğün:

1 bardak ballı süt, 2 adet kepekli bisküvi

Akşam:

1 tane ızgara balık, 1 kase yeşil salata bol limonlu

Eğer sebzeler Akdeniz mutfağının kalbi ise, tahıllar da ruhudur. Akdeniz’de tahıllar da çok çeşitlidir. Arpa, buğday, irmik ve tahıl gibi olan sebzeler: nohut, bakla, bezelye. Bu tahıllar çorbalarda, pilavlarda, güveçlerde ve salatalarda kullanılır ve yemekleri hem besin değeri hem de içerdikleri lif oranı yönünden zenginleştirir. Ekmeklerin her çeşidi de tabii ki tahıllardan oluşur.

Peki, siz ne kadar tahıl yiyorsunuz? Dilimlenmiş ve paketlenmiş ekmek, beyaz pirinç ve bol hamur işi. Günümüz kadını kolaylıkla bulabileceği birçok tahıl olmasına rağmen bunlardan çok azını tüketir. Taze çok tahıllı bir ekmeği yemek yerine neden paketlenmiş, sünger tadında bir ekmeği yiyesiniz? Neden sebze çeşitleri ve tahıl ile zenginleştirilmiş bir salata veya mantarlı bir pilav tercihiniz olmasın.

Peki ya meyveler? Bir de bu konuda tercihlerimize bakalım. Meşhur üçlü elma, muz ve portakal ve ek olarak arada bir, bir avuç üzüm veya kiraz, Akdeniz’in zengin meyve seçenekleri karşısında o kadar zayıf duruyor ki. Çilekler, dut, kara üzüm, ahududu, çeşit çeşit karpuzlar, kavunlar, şeftaliler, incirler, elmalar, armutlar ve erikler. Hepsi de yakın topraklardan gelen meyveler, millerce uzaktan gönderilenlerden değil.

Tekdüzelikten çıkarak çevrenizin size sunduğu çeşitlilikten faydalanmaya başlayabilirsiniz. Hep yemeğe alışık olduğunuz meyve, tahıl ve sebzelerin hangileri olduğunu saptayın ve ondan sonra etrafınıza bakmaya başlayın. Denemedikleriniz neler? Değişiklik olarak size neler sunuluyor? Bu, incelmek ve daha iyi hissetmek için beslenme biçiminizi nasıl daha sağlıklı ve daha Akdenizli yapabileceğiniz konusunda atabileceğiniz önemli ve eğlenceli bir adımdır. Düşünün, yediklerinize nasıl çeşitlilik katabilirsiniz?

Müthiş olan hiçbir şey, aynı bir incir ya da bir üzüm gibi birdenbire yaratılmamıştır. Eğer şimdi bana bir incir istediğinizi söylerseniz size bunun için zamana ihtiyaç olduğunu söylerim. Önce çiçek açacak, sonra meyve verecek ve daha sonra olgunlaşacaktır

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski