İyi Bir Cinsel Hayat İçin Akdeniz Diyeti

Akdeniz diyeti, bilindiği üzere yıllardır; uzmanlar tarafından en sağlık diyet olarak nitelendiriliyor. Yeni yapılan araştırmalar bu diyetin, cinsel yaşam için de iyi bir beslenme yöntemi olduğunu ortaya çıkardı. Uygulanması son derece kolay olan Akdeniz diyeti cinsel yaşamı olumlu etkiliyor.

Bunu biz söylemiyoruz. Seks terapisti ve aynı zamanda bir diyetisyen olan Dr. Janis Roszler, Akdeniz diyetinin muhtemelen cinsel sağlık sorunlarını iyileştirmek için mevcut en iyi diyet olduğunu söyledi. Nedeni olarak da Akdeniz diyetinin kolesterolü düşürdüğünü, yüksek kolesterolün de cinsel birlikteliği olumsuz yönde etkilediği gösteriliyor. 


Roszler, "Sağlıklı bir ereksiyona sahip olmak için iyi kan akışına ihtiyacınız var" dedi. Ayrıca yüksek kolesterolün kan damarlarında kan akışını yavaşlatabilecek yağ birikmesine neden olabileceğini de belirtti. 

Roszler'e göre Akdeniz diyeti; yağlı balık, yapraklı sebzeler ve kırmızı şarap gibi anti-inflamatuar gıdaları içerirken, ilave şeker ve rafine karbonhidratlar gibi inflamatuar gıdaları azaltır. Enflamasyonu azaltmak da kan damarlarının daha sağlıklı olduğu, vücudun daha etkili çalıştığı anlamına geliyor.

Ayrıca araştırmacı, libido katili olarak da yetersiz uyku ve stresi de gösteriyor. İyi bir uyku ve sağlıklı bir egzersiz ile Akdeniz diyetini uygulamak daha yerinde olacaktır.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski