Ispanağın Faydaları ve 5 Önemli Özelliği

Ispanak, Temel Reis ile özdeşleşen ve bu şekilde gücün sembolü haline gelmiş olan bir besin türüdür. Şimdi ıspanağın 5 önemli özelliğine bakarak onu daha yakından tanıyalım. Bu tanımlamaya başlamadan önce ıspanak tüketmenin ne kadar faydalı olduğundan söz etmemizde fayda olacaktır.

Her gün tüketebileceğiniz bir gıda olmasa da sık sık tüketmeniz yararlı olabilir. Yumurtalı ıspanak, ıspanak çorbası ve ıspanak salatası gibi türleri, en bilinen ve en lezzetli türlerindendir.

Ispanağın 5 önemli faydası:

  1. Ispanak, kaslarımızın büyümesini ve gelişmesini sağlayan beta ecdysterone içermektedir. Ayrıca performansımızın artmasını sağlayacak olan octacosanol maddeler açısından da oldukça zengindir.
  2. Günlük A vitamini ihtiyacımızın %160’lık kısmını ve K vitamini ihtiyacımızın %510’luk kısmını 100 gram ıspanakla karşılayabiliriz. Yüzdelik dilimler, bize ıspanağın gerçek gücünü ve etkisini kanıtlar niteliktedir. Ayrıca 100 gramlık bu ıspanağın içeriğinde 2 gr protein, 0 gr yağ, 2 gr lif ve 3 gr karbonhidrat bulunur. 100 gramlık ıspanağın kalori olarak karşılığı ise 20’dir.
  3. Ispanak, demir açısından bilinen en zengin besinlerden biridir. 1 tabak ıspanakta 1 mg kadar demir mevcuttur. Ispanak tüketirken 2-3 tabak kadar tüketmeniz daha faydalı olacaktır.
  4. Kas dokumuzda meydana gelen protein sentezi, ıspanak sayesinde hızlanabilir. Bunun sebebi, bu görevi sağlayan leucine isimli aminoasit seviyesini yükseltiyor olmasıdır.  Ayrıca kas yıkımını engelleyen glutamin aminoasidi açısından da zengin bir içeriğe sahiptir.
  5. Ispanak, oksalik asit açısından zengin bir besin türüdür. Kalsiyumla birleşince dişlerimizde gıcırtı yapabilir. Bunu yedikten sonra dişimizi fırçalayarak halledebiliriz.
Ispanağın daha saymakla bitmeyen faydalarından beş tane sıraladık. Özellikle çocuklarınızı yapacağınız pratik tariflerle yedirmeye çalışın. İleriki yaşlarda faydalarını göreceksiniz.

Yazacaklarımız bu kadar. Sağlıklı günler diliyoruz.

Yorum Gönder

Yazı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınız Bekliyoruz.

Daha yeni Daha eski